Ibiza stad! (Eivissa)

Ibiza stad moet je wel gezien hebben als je naar Ibiza gaat.  Ibiza stad heeft een oude vesting en dit is echt een plaatje om te zien. Het oude gedeelte heet Dalt Villa en is wat hoger gelegen. Het heeft heel veel smalle historische steegjes en trappen. Het is leuk om daar naartoe te wandelen en je kunt er ook eten. Er zijn in de oude vesting niet veel restaurantjes maar het is wel een super romantische plek om te zitten. Het is in het hoogseizoen wel erg druk. Eerlijk gezegd vind ik niet alle restaurantjes even goed en het is best aan de prijs omdat het natuurlijk een toplocatie is. Met kids kun je er overigens wel prima zitten. Als je naar Ibiza gaat is het oude gedeelte van Ibiza stad een must see.

Ibiza stad is best groot. Je hebt aan de haven de arbeiderswijk La Marina. In de haven liggen veel luxe jachten. Wij lopen er altijd even langs omdat het erg mooi is om te zien. Vlakbij de haven zijn ook veel winkels en restaurants. In de avond is het in deze wijk erg druk. De vele winkeltjes en restaurants zijn in de zomer tot de nacht open. Je hebt hierdoor echt dat vakantiegevoel. De restaurants bij de haven zijn vaak erg toeristisch en niet allemaal even goed. Wij gaan daarom meestal niet aan de haven eten. Wel drinken we er regelmatig een drankje op het terras omdat je er wel gezellig zit en heerlijk ongegeneerd voorbij wandelend publiek kan aangapen:-).
In Ibiza kun je ook geweldig shoppen. Er zijn vele kleine boutiques maar ook grote ketens zoals Zara (zelfs Zara home!). De grootste winkelstraten zijn de boulevard Passeig Vara del Rey en Conde Rosello vlakbij de haven. Houdt wel rekening met Siësta tussen 14.00-17.00 uur zijn de winkels gesloten.

[“33”]